КОМУНАЛЬНИЙ ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
«ЯСЛА-САДОК №6 «ДЗВІНОЧОК» ВІЛЬНЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
НАКАЗ
03.01.2020№ 2
м.Вільнянськ
Про створення постійно
діючої робочої групи з
вивчення стану організації
безпечного харчування
На виконання Законів України «Про освіту», 2017 №2145 - VІІІ «Про дошкільну освіту», 2001, №49 (із змінами та доповненнями), «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», 1997 №771/97 (із змінами та доповненнями-2018р.), «Про дитяче харчування», 2006, №142-V (із змінами та доповненнями),«Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»,2018, №2530- VІІІ., «Про молоко та молочні продукти», 2004 №180-ІV, (із змінами та доповненнями), Системи управління безпечністю харчових продуктів: Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ІS0 22000:2005, ІDТ) ДСТУ ІS0 22000:2007, Наказу Міністерства агрополітики України від 01.10.2012 №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», з метою розробки та впровадження закладом дошкільної освіти ефективної систему НАССР, яка дозволить контролювати усі небезпечні фактори, що можуть бути у харчовому продукті, дотримуватись гігієни у всьому харчовому ланцюгу необхідної для виробництва та постачання безпечних харчових продуктів для споживання людиною, а також правил поводження з харчовими продуктами,
НАКАЗУЮ:
1. Для впровадження системи НАССР у КДНЗ «Ясла-садок №6 «Дзвіночок» створити постійно діючу робочу групу з вивчення стану організації безпечного харчування у складі:
голова комісії - Кір’янова Лілія Олексіївна, завідувач ДНЗ;
члени комісії:
- Курносенко Надія Валеріївна, сестра медична з дієтичного харчування;
- Пасюк Вікторія Борисівна, заступник завідувача господарством;
- Литвин Оксана Миколаївна, шеф-кухар.
2. Постійно діючій робочій групі з вивчення стану організації безпечного харчування проводити аналіз небезпечних факторів з метою вивчення, які з них необхідно усунути, зменшити до прийнятного рівня або попередити їх появу для виготовлення безпечних харчових продуктів:
- планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень для уникнення перехресного забруднення;
- вимоги до стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання, калібрування тощо, а також заходи щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок;
- вимоги до планування та стану комунікацій – вентиляції, водопроводів, електропостачання, освітлення тощо;
- безпечність води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки (обробки) харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;
- чистота поверхонь (процедури прибирання, миття і дезінфекції виробничих, допоміжних та побутових приміщень та інших поверхонь);
- здоров’я та гігієна персоналу;
- захист продуктів від сторонніх домішок;
- поводження з відходами виробництва та сміттям, їх збір та видалення з потужності;
- контроль за шкідниками, визначення виду, запобігання їх появі, засоби профілактики та боротьби;
- зберігання та використання токсичних сполук і речовин;
- специфікації (вимоги) до сировини та контроль за постачальниками;
- зберігання та транспортування;
- контроль за технологічними процесами;
- маркування харчових продуктів та поінформованість споживачів.
2. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Завідувач КДНЗ Л.О.Кір’янова
Річний план закупівель