Звіт

про проведення тижня безпеки дитини

в комунальному дошкільному навчальному закладі

«Ясла-садок №6 «Дзвіночок» Вільнянської міської ради

На виконання розпорядження спільного наказу Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації, Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Запорізької області від 02.08.2019 №473/303/258 та відповідно наказу №39 по КДНЗ від 06.09.2019 «Про проведення Дня цивільного захисту, Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності та Тижня безпеки дитини у закладах дошкільної освіти у 2019-2020 навчальному році» з 07.10 по 16.10. 2019 р. у закладі проведено «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».

Метою проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності було поліпшення якості освітнього процесу з питань особистої безпеки та захисту життя дітей; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час НС.

До участі в Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності було залучено: педагогічний колектив, обслуговуючий персонал, дітей всіх вікових груп та їх батьків.

При підготовці до «Тижня безпеки дитини» проведено ряд заходів:

- перевірено наявність журналів проведення інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності;

- перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків;

- перевірено стан електричного обладнання, приміщень та території, стан пожежних щитів та пожежного обладнання, спортивного та медичного обладнання;

- перевірено стан та забезпеченість медичного обладнання, поповнено аптечку швидкої допомоги в медичному кабінеті та в усіх вікових групах;

- підготовлено матеріали та оформлено стенди для батьків за розділами: «Дитина серед людей», «Дитина і вулиця», «Пожежна безпека», «Здоров’я дитини», «Основи здорового харчування»,«Дитина і природа»;

- оформлено та поповнено куточки «Безпека дитини» в кожній віковій групі;

- складено план проведення Тижня безпеки та ознайомлено з ним педагогів КДНЗ;

- в методичному кабінеті було організовано тематичну виставку на допомогу вихователям: виставка методичної літератури, розробки планування щоденної роботи з дітьми, конспекти занять та різних заходів, демонстраційний матеріал, художньо-літературний матеріал, наочні посібники

Під час «Тижня безпеки дитини» проведено:

1 день – Дорожня безпека

2 день – Один удома, свої - чужі

3 день – Не жартуй з вогнем

4 день – День здоров’я

5 день – Відчуй небезпеку, закріплення вивчених знань.

Роботу проводили із залученням дітей до різних форм роботи:

· заняття( «У гостях у світлофора», «Обережно – незнайомець», «Вогонь злий і добрий», «Звідки беруться бруднулі?», «Небезпечні предмети», «Небезпечні домашні тварини», «У світі дорожнього руху», «Їстівні та отруйні гриби» тощо);

· тренінг з евакуації дітей;

· ігрова діяльність сюжетно - рольові ігри:(«Водії», «Поліція», «Пожежники», «Лікарня», «Сім'я»); дидактичні ігри з безпеки життя («Безпечне – небезпечне», «Урятуй себе сам», «Що зайве?», «На що схоже?», «Добре - погано», «Знайди місце, де чатує небезпека», Допоможемо Незнайкові», «Що може трапитись, якщо…», «Будь уважним», «Червоний, жовтий, зелений», «Телефонна розмова», «Знайди правильний знак», «Оціни вчинок» тощо);

· розваги, конкурси («Подорож до осіннього лісу» «Пожежники на навчанні» (фізк.), «Сам удома» (лялькова вистава);

· бесіди (індивідуальні, групові та колективні);

· Екскурсії ( на кухню, на пральню, до стенду первинних засобів пожежегасіння ДНЗ, до пожежно-рятувальної частини);

В кожній групі впродовж тижня працював виставочний зал, де розміщувалися роботи дітей за тематиками, дітям надавалася можливість ще раз повернутися у тему безпеки, з’ясувати необхідність збереження здоров’я.

Впродовж тижня велася робота з батьками через: групове та індивідуальне консультування, інформацій листи, залучення батьків до роботи ДНЗ з цього питання, стенди по безпеці життя, організовувались виставки робіт батьків та їх дітей.

В плануванні, організації, участі в заходах, присвячених «Тижню безпеки» приймали активну участь: музичні керівники, інструктор з фізичної культури, практичний психолог.

ЗВІТ КЕРІВНИКА КДНЗ №6 «ДЗВІНОЧОК»

ПРО СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ

ПЕРЕД ТРУДОВИМ КОЛЕКТИВОМ І ГРОМАДСЬКІСТЮ

у 2016-2017н.р.

Даний звіт складено відповідно до Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого Постановою Кабміну України від 12.03.2003р. №305 (зі змінами), та відповідно до Положення «Про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів перед педагогічним колективом та громадськістю», затвердженого Міністерством освіти і науки України від 23.03.2005р. №178.

Основними завданнями мого річного звітування, як керівника та батьківського комітету закладу є:

- розв’язання питань розвитку матеріально-технічної бази закладу та його благоустрою;

- забезпечення прозорості, відкритості і демократичності управління дошкільним навчальним закладом;

- стимулювання впливу громадськості на прийняття та виконання керівником відповідних рішень у сфері управління закладом.

Згідно річного плану у 2016-2017 н.р. у закладі проводилась систематична робота з метою формування у дошкільників знань, умінь і навичок відповідно до їх вікових особливостей та вимоги Програми «Дитина» та «Дитина в дошкільні роки».

Згідно Закону України «Про дошкільну освіту», Листа МОН України від 18.12.2000р. «Про організацію роботи з дітьми старшого дошкільного віку», Інструктивно-методичного листа МОН України від 04.10.2007р. «Про систему роботи з дітьми які не відвідують дошкільний заклад», «Про здійснення соціально-педагогічного патронату» від 17.12.2008р. №1/9-811 протягом року здійснювався педагогічний патронат над дітьми від 0-5 років, які проживають у нашому мікрорайоні, але не відвідують заклад.

Охоплення дошкільною освітою дітей мікрорайону:

· віком від 2 до 6 (7) років становить – 100%;

· дітей 5-ти річного віку, які у 2017 році підуть до першого класу – 100%.

1. Управлінські рішення та дії завідувача КДНЗ у поточному році були спрямовані на забезпечення працездатності колективу для виконання річних завдань:

- комплектація штатів відповідно до штатного розпису;

- складання бюджету на 2017р.

- організація заходів з підготовки реалізації проектів у навчально-виховному процесі;

- організація роботи та заходів щодо проведення атестації закладу.

Групи комплектувалися за віковими та іншими ознаками з урахуванням нахилів дітей, стану їх здоров’я, побажань батьків або осіб, що їх замінюють, відповідно до нормативів наповнюваності, санітарно-гігієнічних норм і правил утримання дітей у дошкільних навчальних закладах.

У 2016-2017 н.р. у закладі функціонувало 12 груп: 3 ясельні групи та 9 садових.

Колектив постійно працює над створенням позитивного іміджу закладу, тому у КДНЗ працює власна сторінка на інтернет-сайті та курс «Дошкілля», інформація сайту розрахована в першу чергу на батьків вихованців КДНЗ №6, залученню батьків до життя їх дітей у закладі.

2. Я намагалась і думаю , що разом з батьківським комітетом закладу змогли створити у закладі умови для варіативності проведення освітнього процессу, разом з вихователем-методистом, соціальним педагогом , практичним психологом, логопедом впроваджувала інноваційні педагогічні технології в освітній процес:

- заняття по підгрупах;

- диференційний підхід до кожної дитини;

- взаємовідвідування занять;

- введення нових технологій при проведенні занять з логіки, грамоти, мовленнєвого розвитку.

Наш колектив постійно спілкується з ведучими спеціалістами не тільки ЗОІППО, а з викладачем Бердянського державного університету кандидатом пед.наук, доцентом кафедри дошкільної освіти Зайцевою Л.І., яка надихнула вихователів молодших груп на експериментальну роботу з формування у дітей логіко-математичних знань.

Вихователі закладу протягом навчального року, приймали активну участь у запланованих конкурсах закладу разом з батьками та районних методичних об’єднаннях і треба сказати, досить успішно. За що отримували грамоти, подяки, заохочення, а найголовніше естетичну насолоду.

У 2017 р. педагогічні працівники, соціальний педагог та психолог відвідали декілька семінарів-тренінгів за темою «Вчимося жити разом» за що отримали сертифікати.

На базі дошкільного закладу проводяться районні семінари, навчання, серії відкритих занять, цікаві зустрічі.

3. Під моїм керівництвом, підтримкою батьківських комітетів груп та закладу, колективу в закладі здійснюються:

— заходи щодо зміцнення та модернізації матеріально-технічної бази;

— забезпечене постійне інформування громадськості про надходження та використання благодійних внесків шляхом розміщення відповідних матеріалів на дошці об’яв та сайті закладу.

1) Придбано:

· морозильний ларь для комори;

· овочерізка та ваги для харчоблоку;

· каналізаційні люки в кількості 5 шт.;

· перфоратор;

· дитячі костюми – 12 шт.;

· модернізували костюми Діда Мороза та Русалки для дорослих;

· магнітофон для СОМ;

· ноутбук для метод.кабінету;

· проектор для метод.кабінету;

· МФУ в кабінет діловода;

· миючі засоби та канц.товари.

2) Встановлені енергозберігаючі вікна у семи групах, на пральні, на харчоблоці, кабінетах завідувача та методиста.

3) Виконано капітальний ремонт вентиляційної системи на харчоблоці.

4) Майже завершений капітальний ремонт теплової мережі (залишається капітальний ремонт теплового вузла).

5) Придбали матеріали для проведення поточних ремонтів груп та інших приміщень закладу.

6) Замінили шафи для роздягання у двох групах: «Ромашка» та «Веселка».

7) Поповнюються додатковими матеріалами всі учбові кабінети (СОМ, психологічний кабінет, методичний кабінет).

4. В КДНЗ створені різні форми позазаняттєвої навчально-виховної роботи:

- СОМ – студія образотворчого мистецтва;

- музична зала – додаткові обрядові свята, дні народження дітей, ювілеї працівників, проводи на пенсію;

- спортивна зала – спартакіади з грамотами, солодощами;

- запрошення артистів різноманітних дитячих театрів, цирків.

5. У 2016-2017 н.р. колектив працював стабільно, до штату ввійшов практичний психолог.

6. У 2016-2017 н.р. міською радою нашого міста були виділені кошти на:

Назва

Сума, грн.

Використано, грн.

Ремонт опалювальної системи

300 тис.грн.

251 тис.грн.

Ремонт вентиляційної системи

150 тис.грн.

67 тис. 500 грн.

Придбання мультимедійної апаратури

31 тис.грн.

31 тис.грн.

7. У 2016-2017н.р. районною радою буливиділені кошти на:

- встановлення енергозберігаючих вікон – 49 тис.грн.

8. У 2016-2017 р. В.В.Кривохатько , народний депутат України, надав грошову допомогу на розвиток і підтримку дошкільному закладу у сумі –

119 тис. 513 грн. 81 коп. , а саме : на заміну вікон на енергозберігаючи.

Додатковими джерелами фінансування дошкільного навчального закладу є добровільні внески батьків:

- благодійні внески при вступі до закладу – 8 тис. 880 грн.

- батьки за 9 місяців – 59 тис. 508 грн.

Всього – 68 тис. 388 грн.

Витратили :

№ з/п

Назва

Кількість

Сума,

грн..

1.

Морозильний ларь

1

6 тис. 700 грн.

2.

Ваги

1

550 грн

3.

Каналізаційні люки

5

750 грн.

4.

Перфоратор

1

1 тис.300грн.

5.

Дитячі костюми

12

870 грн.

6.

Модернізація костюмів

2

750 грн.

7.

Магнітофон

1

480 грн.

8.

Матеріали для ремонту

37 тис. 931 грн

9.

Підписка періодики

900 грн.

10.

Запчастини до комп’ютерів

1 тис. 100 грн.

11.

Господарчі товари

3 тис. 200 грн.

12.

Миючі засоби та канцтовари

8 тис.грн.

13.

Медичне обладнання

1 тис. 100грн.

14.

Подарунки випускникам

800 грн.

15.

Плани для вихователів

24

1 тис. 20 грн.

16.

Методична література

600 грн.

17.

Будинок на галявині казок

1

2 тис. 337 грн.

Всього

68 тис.388 грн.

7. Важливою проблемою є зміцнювання фізичного здоров’я дітей:

· повноцінне харчування;

· проведення місячників здоров’я;

· спартакіади, розваги, збільшене за часом перебування дітей на свіжому повітрі.

Поновлено екскурсії, туристичні походи, прогулянки за межі дошкільного закладу ( пожежна станція, бібліотека, школи, хлібопекарня, пам’ятники).

Харчування вихованців здійснюється відповідно до Інструкції з організації харчування дітей дошкільного закладу. Діти отримують 3 разове харчування. Продукти харчування в КДНЗ постачальники завозять згідно заявок, які надає комірник щотижня, вони приймаються лише за наявності провідних документів, які підтверджують їх походження, безпечність, якість, ґатунок, категорію, дату виготовлення, термін реалізації, умови зберігання.

Для пільгових категорій дітей (під опікою, сироти, інваліди, АТО, переселенці, діти логопедичної групи) одержують безкоштовне харчування, а малозабезпечені сім’ї харчуються за 50%.

8. За період 2016-2017 року у закладі відсутній будь-який травматизм:

· медичне обслуговування дитячого і трудового колективів вважаю нормальним;

· всі працівники дотримуються вимог охорони праці, охорони дитинства, техніки безпеки, санітарно-гігієнічних та протипожежних норм;

· матеріальне стимулювання колективу: премія з січня 2017 р.

9. Родина і дошкільний навчальний заклад - два суспільних інститути, які закладають фундамент майбутнього дитини. В них одна мета: виховати здорову, соціальну адаптовану, всебічно розвинену людину з високим інтелектуальним, творчим та духовним потенціалом. Тому впроваджуємо найрізноманітніші форми роботи з батьками: дні відкритих дверей, ярмарки, відео семінари, телефон довіри, сумісні свята, батьківські конференції, а також сумісну працю з благоустрою території та партнерство покращення матеріально-технічної бази закладу. У 2-х групах встановлено нові шафи для роздягання.

Колектив закладу постійно працює над виробленням власного стилю. Наш «Дзвіночок» має власну символіку, прапор, герб, гімн, власні традиції та звичаї.

Постійне осучаснення предметно-просторового середовища закладу, його розвиток можливий тільки за умов засвоєння нововведень, бачення власної перспективи розвитку, плідної праці всіх учасників навчально-виховного процесу.



Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi